De duurzame relatie tussen Rivas Zorggroep en MediLead

Met de komst van Covid-19 zag Jacco van Dijk, manager planning bij Rivas Zorggroep, de bui al hangen. De druk op de zorg zou hoger worden dan ooit. Wachten totdat er niet genoeg capaciteit zou zijn was geen optie. Jacco besloot extern te kijken naar mogelijkheden. Zo kwam Rivas Zorggroep bij MediLead uit. Vanaf moment één waren ze enthousiast. Twee jaar later nog steeds. Jacco vertelt over hun unieke samenwerking.

 

Twee jaar geleden maakte Covid-19 ook in Nederland zijn intrede. Samen met mijn collega’s ben ik proactief gaan handelen. Want wat als straks al onze medewerkers én patiënten ziek worden? De werkdruk beheersbaar houden en de patiënt de beste zorg geven. Dat had prioriteit. We keken naar hoe we extern de capaciteit konden vergroten. Ons ziekenhuis werkte al met MediLead en raadde hen aan.

 

Waar wij naar op zoek waren? Een partner om een duurzame relatie mee aan te gaan. Goede verpleegkundigen met een hart voor de zorg en open communicatie. We werden gelijk warm van de presentatie van MediLead.

 

Een duurzame relatie

Rivas Zorggroep heeft als enige zorgaanbieder een eigen ziekenhuis, 19 verpleeghuizen en wijkverpleging. Wij doen aan alle takken van sport binnen de zorg. Daarom werken wij met diverse partijen. MediLead onderscheidt zich door de open communicatie. Wat ik het allermooiste aan onze samenwerking vind? We zijn collega’s, maar toch twee compleet verschillende bedrijven. Onze samenwerking is professioneel, maar toch persoonlijk. Het wederzijdse vertrouwen is groot. Verloopt iets niet zoals gepland? Dan spreken we elkaar daar op aan, om vervolgens over te gaan tot een praatje pot met een kop koffie.

 

Ik vind het bijzonder dat er bij MediLead ruimte is voor beide. Zo zie je ook de andere kant van elkaar. Dit versterkt het vertrouwen en de samenwerking. In elke samenwerking  is er wel eens iets. Geen probleem, zolang je maar naar elkaar blijft luisteren.

 

Een waardevolle voorselectie

Van een opdracht voor een halfjaar tot een ad-hoc opdracht. Als wij op zoek zijn naar verpleegkundigen gespecialiseerd in ziekenhuiszorg kloppen we bij MediLead aan. Zij maken vervolgens een waardevolle voorselectie. Ik kijk kritisch naar het grote plaatje voordat ik het doorstuur naar de aanvrager. Die maakt vervolgens de keuze. Voor ons is de klik met het team en de afdeling het allerbelangrijkste.

 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik na twee jaar nog even enthousiast ben over onze samenwerking. De open communicatie, het persoonlijke contact en de professionaliteit maken dat ik nog lang met MediLead wil samenwerken. Samen gaan we voor de beste zorg voor de patiënt!

Image
Jacco