De zoektocht van Floor naar een specialisatie die bij haar past

Floor begon vol enthousiasme aan de studie Geneeskunde. Welke kant ze daarna op wilde? Ze had geen idee. Dat beeld is een aantal jaar later nog niet veel veranderd. Huisarts, kinderarts, arts in de gehandicaptenzorg en specialist ouderengeneeskunde. Het heeft de revue allemaal gepasseerd. Haar doel? Dat heeft Floor nog niet gevonden. MediLead helpt haar vooruit in deze voortdurende zoektocht. Floor neemt ons mee.

 

Toen ik aan mijn studie begon had ik verwacht met een duidelijk toekomstplan af te studeren. Niks was minder waar. Ik was afgestudeerd en ik had nog steeds geen idee welke richting mij het beste lag. Tijdens mijn studie was ik vooral gefocust op werken in het ziekenhuis. Maar die hiërarchie, dat is niks voor mij. Nu werk ik bij verschillende zorginstellingen om erachter komen waar mijn passie ligt. Met behulp van MediLead heb ik straks een toekomstplan.

 

Waar de zoektocht begon

Tijdens mijn coschappen dacht ik mijn specialisatie gevonden te hebben. Huisarts worden trok mij aan. Gevarieerde werkzaamheden, van baby’s tot ouderen. De tijdsdruk zorgde ervoor dat ik van mening veranderde. Het gebrek aan tijd en daarmee aandacht voor de patiënt leidde me naar ouderengeneeskunde. Dit vond ik heel leuk en ik ben een jaar gebleven.

 

Toch zocht ik meer uitdaging en variatie. Daaraan geen gebrek bij mijn volgende uitdaging. Ik ga 2 maanden aan de slag bij Jellinek op de afdeling High Care. Dit is een detoxafdeling. Pittig, maar de moeite waard om te ontdekken. Daarnaast faciliteert MediLead ook meeloopdagen met andere artsen. Zo heb ik al een dag meegelopen met een arts in de gehandicaptenzorg en met een arts forensische geneeskunde.

 

Sollicitatie aan een picknicktafel

Ik was vacatures voor ouderengeneeskunde aan het zoeken. Toen kwam ik op de website van MediLead terecht. Informeel, relaxed en een goed gevoel. Zo zou ik het eerste gesprek met MediLead omschrijven. Een leaseauto en zelf je werkuren en het aantal vakantiedagen bepalen. Die vrijheid sprak mij aan. Dat ik niet wist wat ik wilde was voor MediLead geen probleem. Ze waren gemotiveerd om voor mij een passende werkplek te vinden. Dat vond ik bijzonder.

 

“MediLead verzorgt out off the box werkplekken buiten het ziekenhuis.”

 

Verslavingszorg

Ik werk nu een maand bij Jellinek en ik ben erg enthousiast. Leuker en chaotischer dan gedacht. Zo zou ik mijn gevoel omschrijven. Geen dag is hetzelfde. Staat er een geplande opname om half 1? Dan komen ze niet opdagen en verloopt je dag heel anders dan gepland. Het leuke team en de fijne sfeer zorgden ervoor dat ik me snel thuis voelde.

 

Inhoudelijk spreek de psychiatrie mij minder aan dan de verslavingsproblematiek bij Jellinek. Goed omgaan met persoonlijkheidsstoornissen is echt een vak apart en ik weet nog niet goed of dat bij me past.

Deze opdracht duurt tweeënhalve maand, maar wie weet blijf ik langer. Of ik al een toekomstplan heb? Ik ben niet zo van het vooruit plannen. Ik blijf van allerlei specialisaties een glimp opvangen om te ontdekken wat ik écht wil.

 

Wij blijven Floor volgen in haar zoektocht naar de specialisatie die bij haar past. Net zo benieuwd als wij waar ze uiteindelijk eindigt? Volg dan Floor haar verhaal!