Geen uitdaging is Jessica te gek

Jessica zoekt altijd de uitdaging op. Van bergbeklimmen tot rondreizen met een camper. Nieuwe prikkels en een cultuurshock schrikken haar niet af, maar geven haar juist een energieboost. Het is dan ook geen verrassing dat Jessica vijf weken als verpleegkundige op Lesbos aan de slag gaat. Ver van haar eigen realiteit, maar daardoor echt iets voor Jessica. Een reislustige verpleegkundige, Jessica vertelt wat haar drijft.

 

Van jongs af aan zoek ik al spanning op. Sport kon me niet actief en uitdagend genoeg zijn. Van klimmen, snowboarden tot crossfit. In de natuur ben ik helemaal in mijn element. Ik heb altijd gedacht dat ik in de sport zou gaan werken. Als je me vroeger had verteld dat ik in het ziekenhuis zou gaan werken, had ik je niet geloofd. Nu ben ik niet meer uit het ziekenhuis weg te slaan. 

 

Niet alleen de zorg en sport zijn mijn passie. Reizen hoort ook zeker thuis in dat rijtje. Ik krijg een kick van nieuwe prikkels. Voor mij geen relax-vakantie, ik maak liever contact met nieuwe mensen. Hier geniet ik ook van in mijn werk. Geen dag is hetzelfde en je hoort de meest bijzondere verhalen. Op de acute afdeling ben ik echt op mijn plek. Snel schakelen en veel verschillende ziektebeelden. Het is een soort puzzel die je met je team oplost. Stukje voor stukje valt het in elkaar. Als je dan iemand gestabiliseerd hebt is dat het beste gevoel ooit.

 

Samen sta je sterk

Ik heb al veel meegemaakt met patiënten. Dat maakt dat ik snel level met patiënten. Voor mij staan zij altijd voorop. Zeker in een acute situatie weet een patiënt niet wat hem overkomt. Dan zorg ik dat ik op hetzelfde niveau zit om alles goed uit te leggen. Daarna ligt mijn prioriteit bij het team want ik wil echt mijn steentje bijdragen. Dat geeft mij voldoening.

 

Het belang van een sterk team achter je heb ik zelf ervaren. Een patiënt overleed in mijn armen. Ik zag het leven uit zijn ogen verdwijnen. Je weet dat het kan gebeuren, maar voorbereid ben je nooit. Mijn team heeft toen het verschil gemaakt. Ze zagen mijn schuldgevoel. Door me te steunen en te relativeren dat we niks beter hadden kunnen doen ben ik er weer bovenop gekomen. Een team waarin alles bespreekbaar is. Dat betekent de wereld voor mij.


 

Een bijdrage leveren in een vluchtelingenkamp

Werken in het buitenland spookte al langer door mijn hoofd. Mijn passies combineren is een droom die uitkomt. De keuze om vluchtelingen te gaan helpen was snel gemaakt. Het is een relevant thema en behoort bijna tot de orde van de dag. Via Stichting Bootvluchteling ga ik aan de slag op een spoedpost in een vluchtelingenkamp. In Nederland is alles heel goed geregeld. We beschikken over de middelen én de kennis. Dat is op Lesbos heel anders. Daarom stel ik graag mijn kennis ter beschikking. Met de kleinste dingen draag je al groots bij. Die ervaring neem ik weer mee het ziekenhuis in.

 

Een reislustige verpleegkundige

MediLead ziet mijn drang naar uitdaging. Ze geven mij de ruimte om naar Lesbos te gaan. Gewoon omdat dit mij gelukkig maakt. Ze zien mij en de dromen die ik wil najagen. Hoe ik bij MediLead terecht kwam? Ik zag een vacature voor een reislustige verpleegkundige en ik was om. Je werkt dan negen maanden om vervolgens drie maanden betaald op reis te kunnen. Dit is mij op het lijf geschreven, zo kan ik genieten van al mijn passies.

 

Ben je benieuwd hoe dit werkt? Neem dan contact met ons op!