Hoe Niels zijn droom gaat verwezenlijken

Een carrièreswitch naar de zorg, daar stond Niels volledig achter. Hij begon zijn opleiding hbo-verpleegkunde nog zoekende maar heeft inmiddels zijn doel helder voor ogen. Niels wordt ambulanceverpleegkundige. Hoe hij dit gaat bereiken? Niels neemt ons mee.

 

Tijdens mijn baan in de detailhandel ging ineens de knop om. Door mijn vrijwilligerswerk bij de brandweer wist ik dat persoonlijke hulpverlening mij goed ligt. Welke richting echt bij mij paste? Ik had geen idee. Door bij Medilead ervaring op te doen op verschillende plekken kwam ik erachter wat ik wilde. “De SEH en ambulance trekken mij heel erg aan.”

 

Waar heb je behoefte aan?

Dat was één van de eerste vragen tijdens mijn sollicitatie bij MediLead. Na die vraag wist ik gelijk dat ik op m’n plek was. Verschillende opdrachtgevers en veel werkervaring opdoen. Daar heb ik behoefte aan. 

 

Open en eerlijk. Zo zou ik het eerste gesprek omschrijven. Ik ben eerlijk over mijn doel, zij zijn open over de mogelijkheden. Een ontwikkeltraject op maat gaf de doorslag en ik begon aan mijn nieuwe avontuur!

 

“Ik vind het bijzonder dat MediLead oprecht blij is als ik mijn persoonlijke doel bereik, ook als dit betekent dat ze me daarna moeten laten gaan.”

 

Een ontwikkeltraject op maat

Samen met mijn teammanager heb ik een ontwikkeltraject gecreëerd. Alle opdrachten sluiten zoveel mogelijk aan op mijn wensen. Loop ik ergens tegenaan? Dan wordt het gelijk opgepakt. Het voelt heel natuurlijk.

 

“Het is geen traineeship waarbij het hele traject van tevoren al vastligt”

Om mijn doel te bereiken heb ik afgelopen maanden in het UMC op de afdeling Urologie gewerkt. Ik ben nu net weer begonnen aan een nieuwe uitdaging op de afdeling hematologie in Gorinchem.

 

Bedrijfsblindheid

Met een frisse blik. Zo kijk ik altijd naar een nieuwe opdrachtgever. Ik heb geen last van bedrijfsblindheid omdat ik elke 3 tot 6 maanden op een nieuwe plek ben. Als verpleegkundige met een brede ervaring kan ik zo echt iets toevoegen aan het proces als de opdrachtgever daarvoor openstaat.

 

Door die frisse blik en de ervaring die ik opdoe bij de verschillende opdrachtgevers krijgt de patiënt uiteindelijk de beste zorg! En dat is aan het einde van de dag waar ik het voor doe.

 

Totdat ik ambulanceverpleegkundige ben, blijf ik genieten van de uitdagingen en het plezier in mijn werk bij MediLead.