Laagdrempelig en persoonlijk contact

Snel schakelen, laagdrempelig en persoonlijk. Zo zou Siri Straathof, manager behandeling bij Goudenhart, het contact met MediLead omschrijven. Een zorgbedrijf met aandacht. Dat hebben MediLead en Goudenhart gemeen. Siri vertelt over de bijzondere samenwerking.

 

Begin van de samenwerking

Hoe de samenwerking tot stand kwam? Voormalig manager behandeling Ewoud Kattenvilder zocht een arts. Tempo was hierbij belangrijk. MediLead kon dat waarmaken en voorzag ons van een goede match. Sindsdien zijn er 3 artsen aan het werk gegaan bij Goudenhart.

Vooruit kijken en de zorg verbeteren. Door dat gezamenlijke doel klikte het gelijk. Bij Goudenhart was een consistente vraag naar artsen. MediLead signaleerde dat en draaide het wervingsproces om. Kwam er een geschikte arts voorbij die aan onze eisen voldeed? Dan stuurde MediLead diegene direct naar ons door. 

Die voorselectie zorgt voor goede artsen die bij ons op hun plek zijn. Elke keer opnieuw. Daarnaast besparen we op deze manier een hoop tijd en is het gemakkelijk voor ons. 

 

Korte communicatielijnen

De organisatie van de opdrachtgever op je duimpje kennen typeert Bart, managing director van MediLead. Wat is de behoefte vanuit de opdrachtgever? Met die vraag is Bart voortdurend bezig. Hij kent jou en de organisatie, jij kent hem. Persoonlijk, korte lijnen en professioneel. MediLead bewijst dat die drie wel degelijk samen kunnen. 

Openheid en transparantie. Dat maakt onze samenwerking zo bijzonder. Speelt er op persoonlijk vlak iets bij een arts? Dan pakt Bart dat meteen op. Als opdrachtgever hoef je eigenlijk niet naar de HR werkzaamheden om te kijken. Bart komt bovendien periodiek langs. Gewoon om even te kijken hoe het gaat. 

 

Ontwikkeling en werkgeluk voorop

Artsen willen altijd blijven ontwikkelen. Niet alleen wij, maar ook MediLead voorziet de artsen in die behoefte. De scholing onderscheidt MediLead van de rest. Samen zetten we de volgende stap en zorgen voor optimaal werkgeluk bij onze artsen.