Gratis masterclasses voor artsen

Aankomend kwartaal verzorgen we drie gratis masterclasses speciaal voor artsen. De trainingen duren van 18:00 tot 22:00 en worden gegeven bij ons op kantoor in Baarn. Voor aanvang van de training zorgen wij voor een lekkere maaltijd. 

- 7 januari: Ken jezelf en begrijp de ander - DISC

Persoonlijke ontwikkeling en groei beginnen bij het kennen van jezelf. In de eerste training van het jaar gaan we aan de slag met het DISC model. Dit model helpt je om anderen en jezelf beter te begrijpen. Het model bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen: D,I,S,C en beschrijft de gedrag- en communicatie stijl van mensen. In deze training laten we je ervaren welke soorten gedrag mensen kunnen vertonen en welke factoren van invloed zijn op ons gedrag.

- 11 februari: omgang met verschillende collega's en patienten

Tijdens je werk als arts sta je voortdurend in contact met collega artsen, verpleegkundigen en vele andere zorgprofessionals. Goede communicatie, een gestructureerde manier van samenwerken en wederzijds begrip zijn essentieel voor een prettige werksfeer en goede zorg. In deze masterclass gaan we in op de verschillende aspecten van omgang met patienten en samenwerken met collega's. 

- 3 maart: communicatie in de praktijk

Tijdens je werk als arts sta je voortdurend in contact met andere specialisten. Ieder met zijn eigen vakgebied en gespecialiseerde kennis. Hoe communiceer je met elkaar in een multidisciplinair team waar verschillende zorgpprofessionals aan deelnemen? Om elkaar te kunnen versterken moet je elkaar begrijpen! 

- 7 april: effectief feedback geven. Hoe doe ik dat?

Veel problemen in de werksituatie zijn communicatieproblemen. Een van de sleutels om beter met elkaar te communiceren is het geven en ontvangen van feedback. Door opbouwende feedback te geven en ontvangen, communiceer je effectiever. In deze training gaan we aan de slag met wat feedback is en leer je de do’s & don’ts bij het geven en ontvangen van feedback. Daarnaast weet je onderscheid te maken tussen complimenten, feedback en kritiek.

- 12 mei: conflictvaardigheid – Help een conflict!

Hoe conflictvaardig ben jij en waar zit je rode knop? Een conflict wordt vaak ervaren als iets negatiefs. Toch ontstaan conflicten elke dag en kunnen, indien juist gehanteerd, op een positieve manier bijdragen aan het team. In deze training leer je, je eigen gedrag in conflicten herkennen en zie je  hoe het anders kan. Verleg je grenzen om tot betere afstemming te komen bij conflicten.

- 6 juni: training over vitaliteit, stress en werkdruk

Het gevaar van deze tijd is dat we voortdurend ‘aan’ staan en adhoc gaan werken. Het overzicht verdwijnt en belangrijke taken blijven liggen. Wat is nou stress?  Wat kan je er tegen doen? En hoe  houd je regie over je stress en blijf je in balans? Leef en werk in evenwicht. In deze training staat de persoonlijke balans centraal.

- 1 augustus: leidinggeven en motiveren 

Wat is jou leiderschapsstijl? En hoe zet je de die effectief in? Leidinggeven is een vaardigheid en een vak. Aan het hoofd van een team vorm je de spil tussen medewerkers, organisatieveranderingen,  beleid en jouw persoonlijke visie. We gaan aan de slag met situationeel leiderschap volgens Hersey en Blanchard.  Hoe motiveer jij je teamleden om het gezamenlijk doel te halen? Na afloop van deze training weet je o.a. wat verschillende typen mensen motiveert en weet je wat te doen als leidinggevende.

- 1 september: “lonely at the top?” Vervolg module Leiderschap en begeleiderschap 

Module 8 zoomt in op jouw eigen stijl, in deze module gaan we hier op door. We koppelen hier aan vast welke soort aansturing jij zelf nodig hebt en welke je het prettigst vindt. Wat kom je tegen in de praktijk?  Welke rollen vervul je en hoe effectief kun je wisselen van stijl? Met deze module zetten we je niet alleen aan het denken over wat leiderschap voor jou betekent maar ook welke uitdagingen je tegen komt en hoe je hier slim mee om kunt gaan. Hoe wil jij werken in de praktijk en hoe zorg je daarvoor. Een module over vertrouwen en zelfvertrouwen.

- 6 oktober: netwerken en profileren 

Hoe zet je jezelf krachtig en succesvol neer? Door een heldere profilering zorg je er voor dat jouw netwerk in een oogopslag begrijpt waar zij jou voor in kunnen zetten. Door jezelf goed te profileren behaal je sneller je doelen en ben je daarmee succesvoller. Netwerken wordt steeds vaker gezien als een waardevol instrument.  Hoe voeg je betekenis toe en breid je je netwerk uit? Na afloop van deze  training ben je bewust van het belang van een goed netwerk en een duidelijke profilering van jezelf.

- 3 november: de kunst van het fouten maken 

Hoe kun je leren van je fouten en hoe is dat voor jou en je organisatie? Fouten maken, daar houden we niet van. Van jongs af aan worden we geprogrammeerd om fouten te voorkomen. Vaak gaat er ook in het volwassen leven de aandacht uit naar wat niet goed gaat. Bijvoorbeeld in gesprekken op werk. We zijn soms vergeten dat we juist LEREN van fouten! In deze training gaan we kijken naar welke manieren je om kan gaan met fouten.

- 1 december. “Alleen ga je snel, samen kom je ver” samenwerking onder de loep

Voor deze module bundelen we alle opgedane ervaringen en gaan we ontdekken wat samenwerken voor jou betekent. Er zijn boeken vol over geschreven maar wat merk je in de praktijk? Is samenwerken wel altijd nodig? En wat levert het op.

 

Wil jij beter communiceren, leidinggeven en samenwerken als arts? Schrijf je dan - via onderstaande contactformulier -  gratis in voor een van onze masterclasses. 

Door op verstuur te klikken ga je akkoord met het privacy statement