Leer ons kennen: Flemming Vooijs – Manager Verpleegkundigen

Flemming werkt nu bijna twee jaar bij MediLead als manager van de verpleegkundigen. Hij stelt zich graag aan je voor mocht je hem nog niet eerder gesproken hebben.

‘Ik ben Flemming, 33 jaar oud en vader van twee hele mooie zonen. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de zorg. Als kind droomde ik ervan om dokter te worden in arme landen. Ik heb de zorg leren kennen als militair bij de Koninklijke Landmacht. Na een aantal militaire cursussen ontdekte ik dat de zorg mij écht lag. Ik ben mij hier verder in gaan ontwikkelen en heb de opleiding tot militair verpleegkundige gevolgd. Dit werk heb ik een aantal jaar met passie gedaan en daarbij heb ik ook in het buitenland gewerkt. Zo heb ik een aantal maanden in de Afghaanse provincie Uruzgan gewerkt. Mijn interesse in de zorg groeide en ik ben aan de slag gegaan als verpleegkundige interne geneeskunde in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Daar begon ik als verpleegkundige op de interne geneeskunde; nefrologie & endocrinologie. Later ben ik doorgegroeid als senior verpleegkundige van deze mooie afdeling.

Mijn keuze voor MediLead
’De reden dat ik voor MediLead heb gekozen, is juist omdat ik van mening ben dat de zorg om de zorgprofessional beter kan en moet. In mijn optiek is de basis het verpleegkundig vak. Je hebt uiteraard de dokter nodig in de behandeling van de patiënt . Alleen degene die alles signaleert, is de verpleegkundige. Dit is een essentiële rol in de keten. De dokter kan in de meeste gevallen pas zijn behandeling opstellen of medicatie voorschrijven op het moment dat hij informatie heeft van de verpleegkundige.

“Hetgeen wat mij opviel, is dat de waardering en de erkenning naar de verpleegkundige uitbleef. Als ik kijk naar mijn werkervaring en de dingen waar de verpleegkundige mee worstelt, kwam het er uiteindelijk op neer dat de verpleegkundige zich niet altijd gehoord of erkend voelde. Dan wel vanuit het management, het ziekenhuis of de patiënt. Ik denk dat op dat gebied er fundamenteel in de zorg iets niet goed zit.”

Daarom hebben we bij MediLead het psychologisch contract. Het gaat om de hele houding die het management heeft naar de groep van verpleegkundigen. Dat is iets wat MediLead zo mooi maakt. Alles is op maat. MediLead kan voor iedereen heel veel betekenen als we als organisatie bij je passen. We kijken echt waar je behoefte aan hebt. Heb je behoefte aan bepaalde ervaring of bijvoorbeeld aan bepaalde secondaire arbeidsvoorwaarden? Dat maakt uiteindelijk het psychologisch contract en dat maakt uiteindelijk of iemand gelukkig is in zijn werk of niet.

Het werkgeluk dat ik ervaar
‘Ik heb zelf heel sterk het gevoel dat ik het verschil kan maken in de zorg. Ik ben onder andere degene die uiteindelijk met de samenwerkingspartners en met de verpleegkundigen contact heb. Ik geloof heel erg in ‘’het is de toon die de muziek maakt.’’ Mijn werkgeluk haal ik uit het feit dat ik degene ben die dat ook doet en het verschil kan maken. Er zijn voor de patiënt, begint bij de zorgprofessional. “Happy nurse, happy patiënt.”

‘Als ik dan zie hoe tevreden collega’s zijn of de verbeterpunten die worden aangedragen vanuit het team of vanuit instellingen. Dat is over het algemeen heel erg goed en positief. Daar haal ik mijn werkgeluk vooral uit. We stellen concrete acties op de verbeterpunten en anticiperen daar heel goed op. Dat vind ik onwijs tof!’