OK Team

Bij MediLead werk je niet in een collectief georganiseerd dienstverband. Wij luisteren aandachtig naar de wensen van onze OK assistenten en Anesthesiemedewerkers en proberen hier zoveel mogelijk aan te voldoen. Een op maat gemaakte overeenkomst dus. Zo heb je binnen het MediLead OK team de keuze tussen twee verschillende contractvormen: een reguliere arbeidsovereenkomst of Midlance.

Bekijk onze vacatures

Reguliere arbeidsovereenkomst

Je bent in dienst bij MediLead op een arbeidsovereenkomst zoals je gewend bent met vaste uren, vakantiedagen, pensioen, ontwikkelbudget en uitstekend salaris.

Midlance

Met de Midlance contractvorm heb je de zekerheid van een regulier dienstverband (pensioen, ontwikkelbudget, salaris), maar ook de vrijheid die je ervaart als zelfstandige. Je hebt een basissalaris dat aangevuld wordt met een bonus afhankelijk van het aantal uren dat je werkt. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je werkt. 70% van de omzet die je maakt is voor jou, de andere 30% is voor de kosten en inspanningen die wij maken als bedrijf.

Teammanagers

Zorgprofessionals worden bij ons aangestuurd door Teammanagers; collega’s die naast hun rol als manager, precies hetzelfde werk in de zorg verrichten als de zorgprofessional. Omdat zij nu eenmaal als geen ander weten wat er speelt op de werkvloer. 

Binnen het team is er veel ruimte voor overleg met collega-professionals, die allemaal uit dezelfde regio komen. Een paar keer per jaar organiseert de Teammanager voor het hele team uitjes en via de App-groep blijft iedereen op de hoogte van alles wat er bij de collega’s speelt. Zo ervaar je als zorgprofessional bij MediLead toch de steun van een vast team om je heen.
    
De Teammanagers staan voortdurend in contact met de teamleden. Zij bespreken regelmatig of ze nog voldoende waardering krijgen, of er nog genoeg ontwikkelingsmogelijkheden zijn, of de kwaliteit van de feedbackmomenten naar wens is, of het contact met de leidinggevende als prettig wordt ervaren en of de communicatie goed verloopt. Als er iets niet helemaal naar wens gaat, kijken we meteen waar dit aan ligt en hoe we het op kunnen lossen.
 

Psychologisch contract

We luisteren aandachtig naar de wensen van onze professionals en proberen daar zoveel mogelijk aan te voldoen. Met elke collega gaan we op zoek naar een goede verdeling van factoren uit het Psychologisch Contract en daarbij passende werkzaamheden. Dit is wat we bedoelen met ‘het zorgbedrijf dat je ziet’. In het Psychologish Contract staan de impliciete verwachtingen van onze werknemers centraal en worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Werk-privé balans
  • Beloning & waardering
  • Organisatiebeleid
  • Sociale sfeer
  • Werkinhoud
  • Loopbaanperspectief