Sally Timmermans, trainer bij MediLead

Hallo! Wie ben je?

Naast mijn werk als trainer bij Medilead ben ik Manager in zorginstellingen. Mijn specialisme is verander management. Ik geef nu ruim 25 jaar leiding aan teams en professionals die vaak de zorg dragen voor doelgroepen die dat zelf niet goed kunnen.

Ik woon samen in het mooie Haarlem met de liefde van mijn leven, onze 2 kinderen en 4 katten. Mijn vrije tijd vul ik met een veelvoud aan hobby’s en lange afstand wandelingen zijn perfect om te onthaasten en goede plannen te maken. Daarnaast ben ik een Bourgondiër, hou van lekker eten, gezellig tafelen en goede wijn.

Wat is je rol binnen MediLead?

In de praktijk zie ik dat er veel druk ligt op professionals en zorgteams, administratieve druk maar ook een verzwaring door schaarste aan professionals en de complexiteit van sommige zorg. Veel van mijn werk heeft direct te maken met het weerbaar maken van teams en het voorkomen van uitval. Bij Medilead kan ik een steentje bijdragen aan de ontwikkeling en weerbaarheid van professionals.

Waarom vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk?

Zoals ik net al aangaf, hoe je je als zorgprofessional ontwikkelt bepaalt hoe de zorgverlening eruit gaat zien. Jezelf ontwikkelen in de dynamiek van een werkveld buiten het ziekenhuis kun je pas beginnen als je daar ook daadwerkelijk bent. Het onderwijs is gericht op jouw rol als professional, jouw visie op zorg en hoe je gezond in het werkveld kunt staan.

Heb je nog een tip voor artsen?

Blijf nieuwsgierig naar jezelf!