Studenten

Bij MediLead opereren we vanuit de filosofie dat het ervaren van werkgeluk bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg. Wij geloven dat plezier, de juiste uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden de belangrijkste factoren zijn om dit werkgeluk te bereiken.

Daarom bieden wij studenten Geneeskunde en Verpleegkunde de kans om al tijdens hun opleiding relevante werkervaring op te doen. Bij ons kan iedere arts of verpleegkundige in spé zich ontwikkelen op een manier die aansluit op zijn of haar behoefte.
Stuur ons een mail

Onderwijs & ontwikkeling

Als student Geneeskunde of Verpleegkunde ben je bezig met het leggen van een basis voor een carrière binnen de gezondheidszorg. Wij vinden het belangrijk dat je al tijdens je opleiding de kans krijgt om je zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, als mens en als zorgprofessional.

Een bijbaan in de zorg gaat zeker bijdragen aan het vinden van jouw eigen identiteit als arts of verpleegkundige en is daarom uiterst zinvol. Om jou klaar te stomen voor een bijbaan in de zorg, hebben wij een onderwijsprogramma ontwikkeld.

Alvorens je aan het werk gaat, dien je een aantal online trainingen af te ronden. Daarnaast neem je deel aan een aantal praktische onderwijssessies (afhankelijk van je ervaring), waar de opgedane theoretische kennis in de praktijk geoefend en getoetst zal worden.

Teammanager

Bij ons worden alle studenten begeleid door een teammanager. De teammanager onderhoudt het contact met jou als zorgstudent.

Hij of zij bespreekt regelmatig of er nog voldoende ontwikkelingsmogelijkheden zijn, of het contact met collega’s prettig verloopt, of er problemen zijn in de communicatie etc. Als er iets niet naar wens gaat, kijken we meteen waar dit aan ligt en hoe het opgelost kan worden.

Psychologisch contract

We luisteren aandachtig naar de wensen van onze professionals en proberen daar zoveel mogelijk aan te voldoen. Met elke collega gaan we op zoek naar een goede verdeling van factoren uit het Psychologisch Contract en daarbij passende werkzaamheden. Dit is wat we bedoelen met ‘het zorgbedrijf dat je ziet’. In het Psychologish Contract staan de impliciete verwachtingen van onze werknemers centraal en worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Werk-privé balans
  • Beloning & waardering
  • Organisatiebeleid
  • Sociale sfeer
  • Werkinhoud
  • Loopbaanperspectief